Minun on vihdoin aika mennä viikoksi Lampinsaaren koululle, tavoitteena on tietysti saada tehtyä mahdollisimman paljon! Ensiksi meidän on tarkoitus lähteä tutustumaan Petran Planeettaan, opetellaan miten kyseinen virtuaalimaailma toimii, muokataan omia hahmoja, lisätään kavereita, ja tehdään hyödyllisiä tehtäviä.

Lisäksi suunnittelin pienen opetusvideon kuvaamisprojektia. Kuvatessa oppilaat pääsevät käsittelemään videokameraa, sekä oppivat ymmärtämään eri kuvakokojen käyttötarkoituksia, ja leikkaamisen merkityksellisyyttä mielenkiintoisen videon aikaansaamiseksi. Kuvaaminen vaatii tarkkuutta ja keskittymistä, ja tietysti myös suunnittelukykyä. Saapa nähdä millaisia ideoita luokkalaiset keksivät!

Image

Aijan virtuaaliluokka on oppilaita vaille valmis!

 

Tällä viikolla puolestaan olen keskittynyt pääasiassa Honganpalon koulun 6-luokkien animaatioprojekteihin, meillä on tekeillä kaiken kaikkiaan 6 hyvin erilaista nukkeanimaatiota. Oppilailla on kunnianhimoisia suunnitelmia, ja odotan mielenkiinnolla muuttuvatko ne yksinkertaisemmiksi, kun kuvaaminen päästään kunnolla aloittamaan. Animaatioprojektit ovat aikaavieviä, ja opettavat yllin kyllin pitkäjänteisyyttä ja tarkkuutta. Myös ryhmätyötaidot kehittyvät, kun ryhmäläiset joutuvat työskentelemään erittäin tiiviisti yhdessä.

Image

Nopein ryhmä ehti jo testata yhden otoksen kuvaamista.

 

Jätä kommentti